Select Page

Viscose

Viscose, også kendt som rayon, tencel og lyocell, er regenereret fibre, der er fremstillet af nedbrudt og kemisk behandlet træ. Mange kalder Viscose for en syntetisk fiber på trods af, at den er baseret på et naturligt materiale. Viscose findes i to udgaver. Det kan enten være fremstillet af lange fibre og være skinnende og silkeagtig. Det kan også være lavet af kortere fibre, hvor resultatet minder mere om uld eller bomuld. Viscose falder tungt og blødt og holder godt på farven.

Silke

Silke er et naturmateriale som er vævet med den meget fine tråd som dannes af silkesommerfuglens larver. Silkestof er en luksusvare som er meget behageligt at have på kroppen. Det føles blødt og let.

Silken har fantastiske egenskaber da den føles behagelig varm når vejret er køligt og har en kølende effekt når det er varmt. Silkens fibre kan absorbere en tredjedel af sin egen vægt i høj luftfugtighed uden at silken i sig selv føles fugtig. Da silke er let tørrer det også meget hurtigt.

Silke har mange andre fordele. Husstøvermider kan ikke lide de naturlige stoffer som silken indeholder. Er du allergisk overfor husstøvmider kan det være en fordel at anvende silkeprodukter. Hvis d har let ved at få eksem eller har en følsom hud som let bliver irriteret, kan du også have glæde af silken. Silke bliver ikke angrebet af møl.

Uld

Uld er et naturmateriale og findes i mange kvaliteter. Tidligere brød man sig ikke om tøj lavet i uld, da det ofte kradsede, men i dag anvender man mange typer blød og lækker uld i alt fra både tykke og fine sweatre, tætvævede stoffer, til fine og lette stoffer.

Da uld er et naturmateriale har det i lighed med silken nogle temperaturregulerende fordele. Uld er naturligt flammehæmmende og lugter sjælendt ubehageligt af sved da det er naturligt bakteriehæmmende. 

Både silke og uld skal behandles nænsomt ved vask, og det er derfor særligt vigtigt at følge vaskeanvisningerne. Nogle uldstoffer tåler maskinvask på uldprogram andre tåler slet ikke maskinvask.

Polyester

Polyestere, der bruges i beklædning, er næsten alle sammen syntetiske termoplastiske polymerer, kort sagt: plastik. Det har dog i dag den fordel, at polyestertekstiler kan fremstilles af genbrugsplast. Det er forholdsvis nyt, men der kommer mere og mere tøj på markedet med bæredygtige polyestermaterialer.

Polyester kan have mange forskellige strukturer og egenskaber. Polyester findes både som tynde og fine stoffer og som tykke, varme og isolerende stoffer. 

Bomuld

Bomuld er en naturfiber, der plukkes fra bomuldsplanter, og derfra spindes til tråd og garn og strikkes eller væves til stof. Bomuld er blødt, behageligt, åndbart og slidstærkt.